Loading color scheme

Recept pro deštivý říjen - Zelná zemlbába

 Na těchto stránkách a na našem Facebooku budeme pro vás každý týden zveřejňovat vždy jeden recept, který si můžete uvařit z plodin či produktů, které zakoupíte na našem trhu. Tento týden je to výborný recept ze zelí:

Zelná zemlbába

1 veka, 600 g hlávkového bílé zelí, 3 jitrnice, 2 cibule, sůl, drcený kmín, olej, 2 vejce, 100 ml mléka
Plátky veky nasypeme do mísy a pokropíme vodou. Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli nakrájenou najemno, přidáme nakrouhané zelí na nudličky a za stálého míchání orestujeme do poloměkka. Pak osolíme a ochutíme kmínem. Na druhé pánvi necháme zesklovatět druhou cibuli nakrájenou také najemno, přidáme vymačkané jitrnice a za stálého míchání prohřejeme a rozmícháme na kaši. Na dno vymazaného pekáče naskládáme navlhčené plátky veky, na ně vrstvu jitrnicového prejtu a zakryjeme dalšími plátky veky. Na ně urovnáme vrstvu zelí a opět plátky veky. Lehce pokropíme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut. Pak zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, vrátíme do trouby a necháme zapéct do sražení vajec.

Většinu surovin nakoupíte na našem trhu...