Loading color scheme

Recept pro tento týden - Indická mrkev

Na těchto stránkách a na našem Facebooku budeme pro vás každý týden zveřejňovat vždy jeden recept, který si můžete uvařit z plodin či produktů, které zakoupíte na našem trhu. Tento týden je to výborný recept z mrkve:

Indická mrkev
600 g mrkve, vrchovatá lžíce kari, asi 3 cm čerstvého zázvoru, olej, sůl
Omáčka: 500 ml bílého jogurtu, zeleninové koření, česnek

Oloupanou mrkev nakrájíme na větší hranolky a čerstvý zázvor na plátky. Na plech vyložený pečícím papírem poklademe nakrájenou mrkev, rovnoměrně osolíme, okořeníme kari, posypeme plátky zázvoru a pokapeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova a dokřupava. Zeleninu během pečení asi 2x promícháme. Mezitím si připravíme omáčku smícháním bílého jogurtu, zeleninového koření a nastrouhaného česneku podle chuti. Pečenou zeleninu podáváme na talířích s miskou omáčky, do které namáčíme hranolky mrkve. Pro větší sytost pokrmu lze k mrkvovým hranolkům přimíchat hranolky s čerstvých brambor.

Zeleninu nakoupíte třeba u pana Řeháka, koření ve stánku Viva Natura a jogurt u Farmy Jeřmanice