Loading color scheme

Recept na začátek školního roku

Na těchto stránkách a na našem Facebooku budeme pro vás každý týden zveřejňovat vždy jeden recept, který si můžete uvařit z plodin či produktů, které zakoupíte na našem trhu. Tento týden je to výborný recept z řapíkatého celeru, dýně a kuřecího masa:

Kuřecí mňamka s dýní a řapíkatým celerem
1/2 dýně Hokkaido, 500 g kuřecích stehenních řízků, 4 jarní cibulky, kousek pórku, 3 řapíky řapíkatého celeru, 4 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 gelový kuřecí bujón, sůl, 1 chilli papričku, koření Zlaté kuře, 500 ml horké vody
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a necháme 1 hodinu odpočinout v ledničce. Mezitím si nakrájíme dýni na kostky, cibulku a pórek na kolečka. V pánvi na rozehřátém oleji necháme rozvonět rozetřený česnek a najemno nakrájenou chilli papričku. Vložíme maso a zprudka ho opečeme z obou stran. Přidáme nakrájenou zeleninu, gelový bujón, horkou vodu a dusíme doměkka. Podáváme s bulgurem, rýží nebo vařenými brambory.

Dýně Hokaido, řapíkatý celer, cibulku, česnek a pórek nakoupíte třeba u Miroslava Řeháka. Kuřecí maso u pana Rydvala a koření ve stánku Viva Natura