Loading color scheme

Recept na poslední srpnový týden - dýně

Na těchto stránkách a na našem Facebooku budeme pro vás každý týden zveřejňovat vždy jeden recept, který si můžete uvařit z plodin či produktů, které zakoupíte na nšem trhu. Tento týden je to výborný recept z dýně:

Dýňové rizoto
1 kg dýně Hokkaidó nakrájené na kousky, malý svazek šalvěje (lze nahradit sušenou), 240 g rýže, 1 cibule, sůl, olej, 50 g parmezánu + na posypání

Kousky dýně promícháme se lžíci oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Na plech na pečící papír nasypeme okořeněnou dýni, vložíme do předehřátě trouby na 220°C a pečeme 30 minut do zlatova. Mezitím si uvaříme rýži. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli spolu se šalvějovými lístky. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré, přidáme k cibuli spolu s rýží a sýrem a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme upečené dýně vcelku. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.

Dýně Hokaido nakoupíte třeba u Miroslava Řeháka